Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snipper de ui. Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
Doe de kool, ui en appels met het karwijzaad, laurierblad, kruidnagel, jeneverbessen, kaneelstokje, suiker en azijn in de slowcooker. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 2 uur op de lage stand.
Rodekool uit de slowcooker
Een bijgerecht met die klassieke, lichtzoete smaak van oma’s rodekool. Deze variant met zoete appel, kaneel, kruidnagel en een pitje van karwijzaad en azijn leg je binnen 15 minuten in de slowcooker. De rest doet ‘ie helemaal zelf.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rodekool uit de slowcooker
Een bijgerecht met die klassieke, lichtzoete smaak van oma’s rodekool. Deze variant met zoete appel, kaneel, kruidnagel en een pitje van karwijzaad en azijn leg je binnen 15 minuten in de slowcooker. De rest doet ‘ie helemaal zelf.

bijgerecht
6 personen
85 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snipper de ui. Snijd de appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
Doe de kool, ui en appels met het karwijzaad, laurierblad, kruidnagel, jeneverbessen, kaneelstokje, suiker en azijn in de slowcooker. Breng op smaak met peper en eventueel zout en gaar 2 uur op de lage stand.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 rode kool
1 middelgrote ui
2 Elstar appels
1 tl karwijzaad
1 laurierblaadje
4 hele kruidnagels
5 jeneverbessen
½ kaneelstokje
2 el rietsuiker
1 el appel azijn
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)