Buikspek uit de slowcooker
Watertand-alert! Deze buikspek is langzaam gegaard in een aromatische mix van appel, ui, salie en venkelzaad. Heerlijk sticky, zacht en lichtzoet: een échte showstopper bij een etentje of als heerlijk lazy weekendfood.
460 kcal
15 min. bereiden, 3 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien
middelgrote uien
1 Elstar appel
Elstar appel
1 kg Vakslager buikspek zonder zwoerd (diepvries)
Vakslager buikspek zonder zwoerd (diepvries)
2 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
5 gram verse salie
verse salie
2 eetlepel appelmoes
appelmoes
2 theelepel venkelzaad
venkelzaad
1 eetlepel appel azijn
appel azijn
2 theelepel appelstroop
appelstroop
10 gram verse bieslook
verse bieslook
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2025 - september 2025
Snijd de uien in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Leg de ui en appel in de slowcooker.
Snijd het buikspek in blokjes van ca. 4 cm. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het buikspek rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en leg in de slowcooker.
Snijd de salie fijn. Doe de salie, appelmoes, venkelzaad, appelazijn en appelstroop in de slowcooker. Gaar het buikspek 3 uur op de hoge stand.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Serveer het buikspek met de ui, appel en de jus en bestrooi met de bieslook.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Buikspek uit de slowcooker
Watertand-alert! Deze buikspek is langzaam gegaard in een aromatische mix van appel, ui, salie en venkelzaad. Heerlijk sticky, zacht en lichtzoet: een échte showstopper bij een etentje of als heerlijk lazy weekendfood.

bijgerecht
8 personen
460 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Leg de ui en appel in de slowcooker.
Snijd het buikspek in blokjes van ca. 4 cm. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het buikspek rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en leg in de slowcooker.
Snijd de salie fijn. Doe de salie, appelmoes, venkelzaad, appelazijn en appelstroop in de slowcooker. Gaar het buikspek 3 uur op de hoge stand.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Serveer het buikspek met de ui, appel en de jus en bestrooi met de bieslook.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 middelgrote uien
1 Elstar appel
1 kg Vakslager buikspek zonder zwoerd (diepvries)
2 el zonnebloemolie
5 g verse salie
2 el appelmoes
2 tl venkelzaad
1 el appel azijn
2 tl appelstroop
10 g verse bieslook
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)




