Gemberbier
Gemberbier

Gemberbier

Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!

10 min. bereiden
48 uur wachten
24waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

AH Biologisch verse gember

1

citroen

75 g

rietsuiker

10

kruidnagels

500 ml

lauw water

1 liter

koolzuurhoudend water

Dit heb je nodig

  • schone beugelfles (1.5 L)

  • trechter

Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!

Aan de slag

1

Rasp de gember met schil op een grove rasp. Pers de citroen uit. Doe de gember, het citroensap, de rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom. Zet afgedekt 2 dagen in de koelkast (om te fermenteren).

2

Schenk het mengsel door een zeef en voeg het koolzuurhoudend water toe. Schenk het gemberbier met behulp van de trechter in de gesteriliseerde fles.

tip

bewaartipJe kunt het gemberbier 1 week in de koelkast in de afgesloten fles bewaren.

Allerhandigst gember schillen met een lepel

Instructievideo - 00:13 min.