Gemberbier

Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!

50 kcal

10 min. bereiden, 2 dagen wachten

3.9/5

(56)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • schone beugelfles (1.5 L)

  • trechter


2018 nr. 12 - Feest

2018 week 49-50 - 2018 week 49-50

September 2017 - September 2017

Aan de slag

  1. Rasp de gember met schil op een grove rasp. Pers de citroen uit. Doe de gember, het citroensap, de rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom. Zet afgedekt 2 dagen in de koelkast (om te fermenteren).

  2. Schenk het mengsel door een zeef en voeg het koolzuurhoudend water toe. Schenk het gemberbier met behulp van de trechter in de gesteriliseerde fles.

  • bewaartipJe kunt het gemberbier 1 week in de koelkast in de afgesloten fles bewaren.
  • Allerhandigst gember schillen met een lepel

    Instructievideo - 00:13 min.

Wat vond je van dit recept?

Gemberbier

Gember neemt onze keukens steeds meer over. Ook lekker om een verfrissend alcoholvrij drankje mee te maken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig