Gin­ger­beer

Gemberbier zelf maken? Easy peasy ginger squeezy!

(0) waardeer
drankje zonder alcohol Gemberbier zelf maken? Easy peasy ginger squeezy! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en rasp fijn. Meng met de rietsuiker. Boen de citroen schoon. Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen. Pers de helft uit.
  2. Voeg het sap en de schil samen met het koolzuurhoudend water toe aan het gembermengsel en laat 10 min. staan. Roer af en toe door. Giet door een zeef en serveer met wat ijsblokjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 15 g
Tags
Ook te zien in

Gingerbeer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gin­ger­beer

1
1
  • 75 g verse gemberwortel
  • 60 g rietsuiker

Schil de gember en rasp fijn. Meng met de rietsuiker.

2
2
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen. Pers de helft uit.

3
3
  • 1 liter koolzuurhoudend water

Voeg het sap en de schil samen met het koolzuurhoudend water toe aan het gembermengsel en laat 10 min. staan. Roer af en toe door.

4
4
  • 16 ijsblokjes

Giet door een zeef en serveer met wat ijsblokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.