Mulled Cider
Mulled Cider

Mulled Cider

Laat specerijen zoals kaneel en gember een halfuurtje trekken in cider en je hebt een hartverwarmende cocktail!

10 min. bereiden
30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

1

sinaasappel

900 ml

appelcider

2

kaneelstokjes

4 stuks

steranijs

4

kruidnagels

4 stukjes

appelchips

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

  • zeef

Laat specerijen zoals kaneel en gember een halfuurtje trekken in cider en je hebt een hartverwarmende cocktail!

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd in plakjes. Snijd de sinaasappel in partjes. Doe de gember en sinaasappel met de appelcider, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng op laag vuur tegen de kook aan. Laat 30 min. op laag vuur trekken.

2

Zet het vuur uit en schenk de cider door een zeef. Verdeel over whiskyglazen. Steek de appelchips aan de rand van de glazen.

tip

serveertipLekker met een scheutje rum.