Geroosterde spruitjes met nduja

Serveer deze geroosterde spruitjes met ’nduja op een mooie krans en maak direct indruk. De spruitjes karameliseren in de oven, terwijl de smeuïge, pittige ’nduja zacht smelt tot een warme, kruidige mix die dit bijgerecht een heerlijke kick geeft.

170 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de spruiten en meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. boven in de oven.

  2. Schep de spruiten halverwege om en meng de tomaatjes erdoor. Bak ca. 10 min. mee in de oven.

  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ’nudja 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de plakjes knoflook toe en bak 2-3 min. mee.

  4. Schep de geroosterde groenten om met het citroensap en de ’ndujaolie en verdeel over de krans. Bestrooi met het citroenrasp.

Gerelateerde recepten

Geroosterde spruitjes met nduja

Serveer deze geroosterde spruitjes met ’nduja op een mooie krans en maak direct indruk. De spruitjes karameliseren in de oven, terwijl de smeuïge, pittige ’nduja zacht smelt tot een warme, kruidige mix die dit bijgerecht een heerlijke kick geeft.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig