Eton mess
Eton mess

Eton mess

Zo Brits als de Queen Mum: eton mess. Dit toetje van fruit en slagroom werd ooit bedacht op Eton College. Het is een rommelig dessert, een ‘mess’ dus. Pas later werd meringue aan de basis toegevoegd en werd het de versie die we nu kennen.

Eton mess recepten

Eton mess maken

Eton mess maken

Ingrediënten

4 personen

120 g

meringues vanille met karamel

250 ml

verse slagroom

2 tl

fijne kristalsuiker

250 g

diepvries rood fruit

15 g

verse munt

100 g

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  1. Breek de meringues in grove stukken.
  2. Klop de slagroom met de fijne suiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Schep de stukken meringue, het ontdooide fruit en de slagroom voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien!
  3. Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine (of in het bakje van de staafmixer) tot groen poeder. Strooi het op een schotel. Bevochtig de randen van wijde glazen of mooie schaaltjes met wat water en doop ze in de groene muntsuiker.
  4. Schep de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg uiteraard dat de randen schoon blijven. Serveer direct.