bewaar
Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat
Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat
bewaar

Traybake met gnocchi, feta en snoeptomaat

Fan van de baked feta pasta trend? In deze versie met gnocchi raak je geen pan aan. Weinig afwas, 10 min. voorbereiden en de oven doet de rest!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
20 min. wachten
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

800 g

koelverse gnocchi

200 g

feta 43+

800 g

snoepgroente tomatenmix

5 tenen

knoflook

6 el

milde olijfolie

1 mespunt

zout

2 el

Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Fan van de baked feta pasta trend? In deze versie met gnocchi raak je geen pan aan. Weinig afwas, 10 min. voorbereiden en de oven doet de rest!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de gnocchi over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plak feta in het midden van de andere helft van de bakplaat. Verdeel de tomaten en ui rondom de feta. Leg de tenen knoflook in de schil ernaast. Besprenkel alle ingrediënten met de olie en bestrooi de gnocchi met zout. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Neem de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten en feta in een ruime kom. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg samen met de kruiden toe. Roer tot een grove saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de gnocchi erdoor en serveer.