Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta
Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta

Ravioli met geroosterde aubergine en ricotta

Waan je in Italië met deze ravioli met geroosterde aubergine en ricotta.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

aubergines

1 el

gedroogde oregano

4 el

traditionele olijfolie

250 g

ricotta

500 g

verse ravioli verde burrata e pomodoro arrostito

400 g

pastasaus basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Waan je in Italië met deze ravioli met geroosterde aubergine en ricotta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep de aubergine halverwege om.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.

3

Verdeel de pasta en aubergine over borden. Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover. Bestrooi met peper.

tip

combinatietipLekker met basilicum.