Snel­le Thai­se cur­ry met kip

Met 12 minuten staat-ie op tafel. En hij is ook nog eens glutenvrij.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Met 12 minuten staat-ie op tafel. En hij is ook nog eens glutenvrij. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipblokjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Schep de peen julienne erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met de vissaus.
  2. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de Thaise curry.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle Thaise curry met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Thai­se cur­ry met kip

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 325 g gemarineerde Thaise kipfiletblokjes

Verhit de olie in een wok en roerbak de kipblokjes 2 min. op hoog vuur.

2
2
  • 600 g Thaise wokgroente

Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min.

3
3
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. koken.

4
4
  • 150 g rauwkost peen julienne
  • 1 tl vissaus

Schep de peen julienne erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met de vissaus.

5
5
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Serveer de rijst met de Thaise curry.

serveertip:

Lekker met fijngesneden bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.