Snelle Thaise curry met kip
Met 12 minuten staat-ie op tafel. En hij is ook nog eens glutenvrij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 el arachideolie
- 325 g gemarineerde Thaise kipfiletblokjes
- 600 g Thaise wokgroente
- 400 ml kokosmelk
- 150 g rauwkost peen julienne
- 1 tl vissaus
- 600 g 1 minuut basmatirijst
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kipblokjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. koken. Schep de peen julienne erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met de vissaus.
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de Thaise curry.
serveertip:
Lekker met fijngesneden bosui.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 560 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Snelle Thaise curry met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle Thaise curry met kip
- 1 el arachideolie
- 325 g gemarineerde Thaise kipfiletblokjes
Verhit de olie in een wok en roerbak de kipblokjes 2 min. op hoog vuur.
- 600 g Thaise wokgroente
Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min.
- 400 ml kokosmelk
Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. koken.
- 150 g rauwkost peen julienne
- 1 tl vissaus
Schep de peen julienne erdoor en zet het vuur uit. Breng op smaak met de vissaus.
- 600 g 1 minuut basmatirijst
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de rijst met de Thaise curry.
serveertip:
Lekker met fijngesneden bosui.