Bietencurry met sugarsnaps en rijst

Houdt het hele gezin van pittig? Zet dan deze snelle curry met extra veel groente op tafel.

705 kcal

15 min. bereiden

licht pittig

3.4/5

(46)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 300 gram gesneden uien

    gesneden uien

  • 70 gram thaise rode currykruidenpasta

    thaise rode currykruidenpasta

  • 400 gram geraspte bieten

    geraspte bieten

  • 400 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 200 gram verse sugarsnaps

    verse sugarsnaps

  • 600 gram 1 minuut basmatirijst

    1 minuut basmatirijst

Dit heb je nodig

  • magnetron


Receptkaarten Allerhande 5 2015 - Receptkaarten Allerhande 5 2015

Aan de slag

  1. Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze in 6 min. halfzacht (het eiwit is dan gestold en de dooier is nog zacht). Giet de eieren af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

  2. Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en kruidenpasta 5 min. Voeg de bieten en kokosmelk toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.

  3. Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.

  4. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

  5. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de curry erover. Leg de eihelften erop en serveer.

  • combinatietipLekker met koriander.
  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Wat vond je van dit recept?

Bietencurry met sugarsnaps en rijst

Houdt het hele gezin van pittig? Zet dan deze snelle curry met extra veel groente op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig