bewaar
Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
bewaar

Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen

Alle zoete smaken in deze pilav met perzik doen het goed samen met de warme smaak van komijn.

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipgehakt gekruid

2 el

arachideolie

300 g

gesneden uien

1 tl

gemalen komijn

500 g

diepvries gebroken sperzieboon

600 g

1 minuut basmatirijst

415 g

perziken op sap

2 el

rozijnen

Alle zoete smaken in deze pilav met perzik doen het goed samen met de warme smaak van komijn.

Aan de slag

1

Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst. Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.