Krokante kip met sesamrijst
Het knapperige laagje om de kip maakt dit gerecht in één klap kidsfavoriet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgroot ei
- 75 g panko Japans paneermeel
- 1 tl gemalen komijn
- 300 g kipfilethaasjes
- 5 el arachideolie
- 2 cm verse gember
- 600 g verse oosterse wokgroenten
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- 2 el sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko en komijn. Haal de kip door het ei en dan door het panko-komijnmengsel, druk goed aan.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg nog 2 el olie toe.
- Schil en rasp ondertussen de gember. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min. Voeg de rijst en het sesamzaad toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de kip met de wokgroente en sesamrijst.
bereidingstip:
Een extra smaakmaker? Voeg in stap 5 nog 2 tl vissaus aan de groente en rijst toe. Laat dan het zout achterwege.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden koriander.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 85 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Krokante kip met sesamrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Krokante kip met sesamrijst
- 1 middelgroot ei
- 75 g panko Japans paneermeel
- 1 tl gemalen komijn
Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko en komijn.
- 300 g kipfilethaasjes
Haal de kip door het ei en dan door het panko-komijnmengsel, druk goed aan.
- 4 el arachideolie
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 600 g verse oosterse wokgroenten
Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min.
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- 2 el sesamzaad
Voeg de rijst en het sesamzaad toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de kip met de wokgroente en sesamrijst.
bereidingstip:
Een extra smaakmaker? Voeg in stap 5 nog 2 tl vissaus aan de groente en rijst toe. Laat dan het zout achterwege.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden koriander.