Kip ket­jap met sper­zie­bo­nen en rijst

Een kipdij(k) van een gerecht!

(15) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een kipdij(k) van een gerecht! 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.
  3. Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.

dieettip:

Liever vega? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door 2 schalen stukjes als van kip (à 160 g) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 41-42

Kip ketjap met sperziebonen en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ket­jap met sper­zie­bo­nen en rijst

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 2 tl gehakte gember
  • 4 el ketjap manis
  • ½ el wit sesamzaad

Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 600 g sperziebonen
  • 1 el sriracha chili sauce

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha.

3
3
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 340 g atjar tjampoer

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.

4
4
  • ½ el wit sesamzaad

Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.

dieettip:

Liever vega? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door 2 schalen stukjes als van kip (à 160 g) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.