bewaar
Wokschotel met garnalen en sambal
Wokschotel met garnalen en sambal
bewaar

Wokschotel met garnalen en sambal

Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min.

10 min. bereiden
pittig
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

370 g

verse roerbak­ garnalen knoflook

600 g

1 minuut basmatirijst

1 el

sambal badjak

2 tl

gehakte gember

800 g

Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.

2

Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipVoor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.

serveertipLekker met extra sambal.

Wokschotel met garnalen en sambal

Instructievideo - 00:20 min.