Wok­scho­tel met gar­na­len en sam­bal

Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min.

(19) waardeer
hoofdgerecht Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min. 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
  2. Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Voor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.

serveertip:

Lekker met extra sambal.

video

Wok­scho­tel met gar­na­len en sam­bal

- 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Wokschotel met garnalen en sambal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­scho­tel met gar­na­len en sam­bal

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 370 g verse roerbak­ garnalen knoflook

Verhit de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 el sambal badjak
  • 2 tl gehakte gember

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur.

3
3

Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.

4
4
  • 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Voor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.

serveertip:

Lekker met extra sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.