Wokschotel met garnalen en sambal
Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el arachideolie
- 370 g verse roerbak garnalen knoflook
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- 1 el sambal badjak
- 2 tl gehakte gember
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
- Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Voor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.
serveertip:
Lekker met extra sambal.

Wokschotel met garnalen en sambal
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 49 g
waarvan suikers 5 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 800 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Wokschotel met garnalen en sambal
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wokschotel met garnalen en sambal
- 1 el arachideolie
- 370 g verse roerbak garnalen knoflook
Verhit de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
- 1 el arachideolie
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- 1 el sambal badjak
- 2 tl gehakte gember
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur.
Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:
Voor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.
serveertip:
Lekker met extra sambal.