Pittige schol en papillotte
Pittige schol en papillotte

Pittige schol en papillotte

Een feestelijke - en lekkere - verrassing uit de oven.

25 min. bereiden
12 min. oventijd
redelijk pittig
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

420 g

verse scholfilet

1 el

sambal badjak

4 el

water

2

middelgrote eieren

2 el

ketjap manis

4 el

(arachide)olie

600 g

1 minuut basmatirijst

800 g

Indonesische wokgroente

130 g

satésaus pikant

2 el

seroendeng

Dit heb je nodig

  • bakpapier (30 x 30 cm)

Een feestelijke - en lekkere - verrassing uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de schol rondom met de sambal en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de vis over de vellen bakpapier en besprenkel elk pakketje met 1 el water. Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar.

2

Klop ondertussen de eieren los met de ketjap manis. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het losgeklopte ei met de basmatirijst 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de vispakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Leg de vis op de rijst en serveer met de groente en satésaus. Bestrooi de groente met de seroendeng.