Rijst met pittige kool, gehakt en pinda
We bereiden niet alleen de rijst en groente in de wok, maar bakken ook het gehakt lekker mee.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g rijst (variaties mogelijk)
- 2 el arachideolie
- 300 g half-om-halfgehakt
- 2 tl sambal badjak
- 300 g gesneden witte kool
- 300 g rauwkost zoetepaprikamix
- 3 el pindakaas
- 3 el ketjap manis
- 50 g seroendeng
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal in 2 min. rul. Voeg de kool en de helft van de paprikamix toe en roerbak 4 min. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rest van de rauwkost toe en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en seroendeng. Lekker met emping of kroepoek.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.040 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Rijst met pittige kool, gehakt en pinda
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst met pittige kool, gehakt en pinda
- 300 g rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el arachideolie
- 300 g half-om-halfgehakt
- 2 tl sambal badjak
- 300 g gesneden witte kool
- 150 g rauwkost zoetepaprikamix
- 3 el pindakaas
- 3 el ketjap manis
Voeg de kool en rauwkost toe en roerbak 4 min. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak nog 1 min.
- 150 g rauwkost zoetepaprikamix
- 50 g seroendeng
Voeg de rauwkost toe en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en seroendeng.