Garnalen in krokant jasje
Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote eieren
- 3 el tarwebloem
- 75 g panko Japans paneermeel
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid)
- 150 ml arachideolie
- 3 tenen knoflook
- 2 el arachideolie
- 600 g koelverse gesneden paksoi
- ½ el sambal badjak
- 5 el Japanse sojasaus
- 600 g 1 minuut witte rijst
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom. Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
- Verhit 150 ml olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.
- Verhit 2 el olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 3 el sojasaus.
- Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en (versgemalen) peper.
- Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.530 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Garnalen in krokant jasje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalen in krokant jasje
- 2 middelgrote eieren
- 3 el tarwebloem
- 75 g panko Japans paneermeel
Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom.
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
- 150 ml arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.
- 3 tenen knoflook
- 2 el arachideolie
- 600 g koelverse gesneden paksoi
- ½ el sambal badjak
- 3 el Japanse sojasaus
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus.
- 600 g 1 minuut witte rijst
- 2 el Japanse sojasaus
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper.
Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.