Laat de garnalen ontdooien.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Schep om met de sesamolie. Dep de garnalen droog.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de garnalen al omscheppend 3 min., schep uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Bak hierin de peultjes en de wokgroente 5 min., schep vaak om.
Roer ondertussen de sambal, sojasaus en suiker door elkaar tot een saus.
Voeg de saus toe aan de pan en schep voorzichtig om. Verwarm nog 1 min. mee.
Noedels met garnalen
Zin in noedels met pit? Met garnalen, peultjes en een kruidige saus zet je in 20 minuten een bord vol smaak op tafel. Ideaal voor wie houdt van veel smaak op één bord.
- variatietipJe kunt de peultjes vervangen door haricots verts. Kook deze in ca. 6 min. beetgaar.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Noedels met garnalen
Zin in noedels met pit? Met garnalen, peultjes en een kruidige saus zet je in 20 minuten een bord vol smaak op tafel. Ideaal voor wie houdt van veel smaak op één bord.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Schep om met de sesamolie. Dep de garnalen droog.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de garnalen al omscheppend 3 min., schep uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Bak hierin de peultjes en de wokgroente 5 min., schep vaak om.
Roer ondertussen de sambal, sojasaus en suiker door elkaar tot een saus.
Voeg de saus toe aan de pan en schep voorzichtig om. Verwarm nog 1 min. mee.
variatietip:Je kunt de peultjes vervangen door haricots verts. Kook deze in ca. 6 min. beetgaar.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g diepvries rauwe gepelde garnalen
250 g woknoedels
2 el sesamolie
4 el zonnebloemolie
250 g verse peultjes
400 g Thaise wokgroente
2 el sambal badjak
4 el sojasaus
1 tl kristalsuiker