Broccoli met gember en sambal
Broccoli saai? Deze niet!

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Doe samen met de sojasaus en sambal in een steelpan. Verwarm 2 min.
variatietip:
Je kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool.
combinatietip:
Maak het gerecht extra lekker door op het laatst een fijngesnipperd sjalotje toe te voegen.
combinatietip:
Met noedels en gebakken vis komt deze broccolischotel goed tot z’n recht.
combinatietip:
Voor een extra bite strooi je een handje gezouten pinda’s over het gerecht

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 65 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 995 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Broccoli met gember en sambal
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broccoli met gember en sambal
- 600 g broccoli
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes.
Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar.
- 3 cm verse gember
- 4 el Japanse sojasaus
- 1 el sambal badjak
Verdeel de broccoli over een platte schaal en besprenkel met de gember-sojasaus.
variatietip:
Je kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool.
combinatietip:
Maak het gerecht extra lekker door op het laatst een fijngesnipperd sjalotje toe te voegen.
combinatietip:
Met noedels en gebakken vis komt deze broccolischotel goed tot z’n recht.
combinatietip:
Voor een extra bite strooi je een handje gezouten pinda’s over het gerecht