Krokante kip met geroosterde aardappeltjes

Kip met een crispy jasje!

805 kcal

35 min. bereiden

4.2/5

(39)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker


Allerhande Box week 17 2017 - Allerhande Box week 17 2017

Allerhande Box Week 6 2019 - Allerhande Box Week 6 2019

Allerhande Box Week 23 2018 - Allerhande Box Week 23 2018

Allerhande Box Week 11 2020 - Allerhande Box Week 11 2020

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.

  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in 8 parten. Schep om met 2 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de aardappelen iets op en leg de ongepelde sjalotten ernaast op de bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Haal de sjalotten na 20 min. uit de oven.

  3. Schil ondertussen de bospeen, verwijder de steelaanzet en halveer de wortels in de lengte. Snijd de halve wortels schuin doormidden. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in 6 min. gaar.

  4. Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout. Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.

  6. Pel ondertussen de geroosterde sjalotten en pureer samen met de mayonaise in het bakje van de staafmixer tot een smeuïg geheel. Snijd de peterselie fijn. Meng de bospeen met de peterselie. Neem de aardappelen uit de oven en serveer met de krokante kip, bospeen en sjalotmayonaise.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Krokante kip met geroosterde aardappeltjes

Kip met een crispy jasje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig