Pas­ta car­bo­na­ra voor 1

Deze spaghetti carbonara houd je lekker voor jezelf!

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze spaghetti carbonara houd je lekker voor jezelf! 1 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta van het vuur af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur 5 min.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.
  3. Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door. Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met een salade van gebakken cherrytomaatjes en rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Pasta carbonara voor 1

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta car­bo­na­ra voor 1

1
1
  • 100 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta van het vuur af.

2
2
  • 50 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur 5 min.

3
3
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 5 g verse platte peterselie

Rasp ondertussen de kaas. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 1 klein ei

Klop het ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng royaal op smaak met versgemalen peper.

5
5

Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door.

6
6

Voeg als de pasta te droog is wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met een salade van gebakken cherrytomaatjes en rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.