Schil de gember en snijd fijn, snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een wok of ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de gember en knoflookpoeder 1 min. Voeg de champignons en wokgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren (per 4 personen).
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit, snijd de rest in parten. Meng de tahin met de chilivlokken, het limoensap, -rasp en het water en voeg de noedels en het witte deel van de bosui toe.
Verdeel over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren en de rest van de bosui erover. Besprenkel met de sesamolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snelle noedels met een gebakken ei
In 15 min. een gezonde maaltijd op tafel waar ook de kids van meesmullen? Deze snelle noedels met een gebakken ei zijn het antwoord op drukke dagen. Met een lekkere (snelle) saus van tahin en limoen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Snelle noedels met een gebakken ei
In 15 min. een gezonde maaltijd op tafel waar ook de kids van meesmullen? Deze snelle noedels met een gebakken ei zijn het antwoord op drukke dagen. Met een lekkere (snelle) saus van tahin en limoen.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn, snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een wok of ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de gember en knoflookpoeder 1 min. Voeg de champignons en wokgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren (per 4 personen).
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit, snijd de rest in parten. Meng de tahin met de chilivlokken, het limoensap, -rasp en het water en voeg de noedels en het witte deel van de bosui toe.
Verdeel over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren en de rest van de bosui erover. Besprenkel met de sesamolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g verse gember
400 g kastanjechampignons
2 el arachideolie
1 tl gemalen knoflook
600 g wokgroente Chinees
225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst
4 middelgrote scharreleieren
4 bosuitjes
1 biologische limoen
75 ml tahin
1 tl chilivlokken
125 ml water
2 el sesamolie