Snelle pad thai met kip en ei
Makkelijk Thais streetfood, met knapperige pinda’s en zachte noedels.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 225 g rijstnoedels
- 60 g gezouten pinda's
- 1 limoen
- 4 el ketchup
- 4 el vissaus
- 2 el kristalsuiker
- 400 g scharrelkipdijfilet
- 2 courgettes
- 4 middelgrote eieren
- 3 el arachideolie
- 400 g Thaise wokgroente
- 2 el ketjap manis
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Hak de pinda’s grof.
- Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker tot een saus. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Was de courgettes en maak er met een kaasschaaf of dunschiller linten van.
- Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Verhit met ⅓ van de olie in een wok en roerbak de eieren al omscheppend 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 2 min. Voeg de rijstnoedels, courgettelinten, saus, ketjap en het eimengsel toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de pinda’s.
combinatietip:
Lekker met peterselie of koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.720 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Snelle pad thai met kip en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle pad thai met kip en ei
- 225 g rijstnoedels
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 60 g gezouten pinda's
Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Hak de pinda’s grof.
- 1 limoen
Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit.
- 4 el ketchup
- 4 el vissaus
- 2 el kristalsuiker
Meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker tot een saus.
- 400 g scharrelkipdijfilet
Snijd de kip in stukjes van 1 cm.
- 2 courgettes
Was de courgettes en maak er met een kaasschaaf of dunschiller linten van.
- 4 middelgrote eieren
Klop de eieren los met peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren al omscheppend 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
- 2 el arachideolie
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip 2 min. op hoog vuur.
- 400 g Thaise wokgroente
Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 2 min.
- 2 el ketjap manis
Voeg de rijstnoedels, courgettelinten, saus, ketjap en het eimengsel toe en roerbak nog 1 min.
Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de pinda’s.
combinatietip:
Lekker met peterselie of koriander.