Snel­le pad thai met kip en ei

Makkelijk Thais streetfood, met knapperige pinda’s en zachte noedels.

(76) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Makkelijk Thais streetfood, met knapperige pinda’s en zachte noedels. 4 personen
3 76

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Hak de pinda’s grof.
  2. Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker tot een saus. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Was de courgettes en maak er met een kaasschaaf of dunschiller linten van.
  3. Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Verhit met ⅓ van de olie in een wok en roerbak de eieren al omscheppend 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 2 min. Voeg de rijstnoedels, courgettelinten, saus, ketjap en het eimengsel toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de pinda’s.

combinatietip:

Lekker met peterselie of koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 05 - Hollandse Helden , Allerhande Box week 30 2017 , Allerhande Box

Snelle pad thai met kip en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pad thai met kip en ei

1
1
  • 225 g rijstnoedels

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 60 g gezouten pinda's

Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Hak de pinda’s grof.

3
3
  • 1 limoen

Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 4 el ketchup
  • 4 el vissaus
  • 2 el kristalsuiker

Meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker tot een saus.

5
5
  • 400 g scharrelkipdijfilet

Snijd de kip in stukjes van 1 cm.

6
6
  • 2 courgettes

Was de courgettes en maak er met een kaasschaaf of dunschiller linten van.

7
7
  • 4 middelgrote eieren

Klop de eieren los met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de eieren al omscheppend 1 min. Schep uit de wok en houd apart.

9
9
  • 2 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip 2 min. op hoog vuur.

10
10
  • 400 g Thaise wokgroente

Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 2 min.

11
11
  • 2 el ketjap manis

Voeg de rijstnoedels, courgettelinten, saus, ketjap en het eimengsel toe en roerbak nog 1 min.

12
12

Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de pinda’s.

combinatietip:

Lekker met peterselie of koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.