Pinda­s­oep met noe­dels en cham­pig­nons

Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep.

(40) waardeer
hoofdgerecht Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep. 4 personen
2 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden en eventueel zout 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
  3. Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe. Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken. Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  4. Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 44 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pindasoep met noedels en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pinda­s­oep met noe­dels en cham­pig­nons

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 6 min. halfzacht.

2
2

Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3
3
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden en eventueel zout 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

5
5
  • 400 g Thaise wokgroente
  • 4 el AH 100% pindakaas naturel
  • 1½ liter heet water

Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe.

6
6
  • 200 g Go-Tan volkorennoedels

Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken.

7
7
  • 1 limoen

Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

8
8

Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.