Pindasoep met noedels en champignons
Mocht het stil aan tafel zijn over 20 minuten, dan komt het waarschijnlijk door deze lekkere pindasoep.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 400 g kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 2 el arachideolie
- 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
- 400 g Thaise wokgroente
- 4 el AH 100% pindakaas naturel
- 1½ liter heet water
- 200 g Go-Tan volkorennoedels
- 1 limoen
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden en eventueel zout 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe. Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken. Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
- Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 23 g
-
koolhydraten 44 g
waarvan suikers 7 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 120 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Pindasoep met noedels en champignons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pindasoep met noedels en champignons
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 6 min. halfzacht.
Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- 400 g kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de knoflook fijn.
- 2 el arachideolie
- 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons, knoflook, Thaise currykruiden en eventueel zout 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
- 400 g Thaise wokgroente
- 4 el AH 100% pindakaas naturel
- 1½ liter heet water
Voeg de wokgroente, pindakaas en het hete water toe.
- 200 g Go-Tan volkorennoedels
Voeg de noedels toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat de soep 4 min. op matig vuur koken.
- 1 limoen
Roer af en toe en maak de noedels los met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Verdeel de soep over diepe kommen en verdeel de eihelften erover. Serveer met de limoenpartjes.