Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei
Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei

Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei

De zilvervliesrijst zorgt voor de vezels en de knoflook, gember, komijn en sesamolie voor het Oosterse feestje.

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch zilvervliesrijst

2 tenen

knoflook

4 cm

AH Biologisch verse gember

1

broccoli

2 el

arachideolie

5 g

gemalen komijn

400 g

Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi

4

middelgrote eieren

30 ml

sesamolie

60 g

stukjes cashewnoot

Dit heb je nodig

  • rasp

  • hapjespan of wok

  • koekenpan

De zilvervliesrijst zorgt voor de vezels en de knoflook, gember, komijn en sesamolie voor het Oosterse feestje.

Aan de slag

1

Kook de rijst in 15min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli, knoflook, gember en komijn al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de laatste minuut de rijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan en bak spiegeleieren. Verdeel de rijstroerbak over borden. Besprenkel met de sesamolie en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de cashewnootstukjes.

tip

algemeenKomijn: misschien ken je het van de komijnekaas, maar de zaadjes (of gemalen zaadjes) zijn ook heerlijk als specerij door verschillende warme gerechten. Maak er bijvoorbeeld een courgettesoepje extra lekker mee!