Chi­ne­se rijst­scho­tel met broc­co­li & ge­bak­ken ei

De zilvervliesrijst zorgt voor de vezels en de knoflook, gember, komijn en sesamolie voor het Oosterse feestje.

(16) waardeer
hoofdgerecht De zilvervliesrijst zorgt voor de vezels en de knoflook, gember, komijn en sesamolie voor het Oosterse feestje. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • hapjespan of wok
  • koekenpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 15min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli, knoflook, gember en komijn al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de laatste minuut de rijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan en bak spiegeleieren. Verdeel de rijstroerbak over borden. Besprenkel met de sesamolie en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de cashewnootstukjes.

Tip:

Komijn: misschien ken je het van de komijnekaas, maar de zaadjes (of gemalen zaadjes) zijn ook heerlijk als specerij door verschillende warme gerechten. Maak er bijvoorbeeld een courgettesoepje extra lekker mee!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Lekker Bezig 2019 , Allerhande Box week 2 2019 , Allerhande Box Week 1 2020

Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se rijst­scho­tel met broc­co­li & ge­bak­ken ei

1
1
  • 300 g AH Biologisch zilvervliesrijst

Kook de rijst in 15min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm AH Biologisch verse gember

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

3
3
  • 1 broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 5 g gemalen komijn

Verhit de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli, knoflook, gember en komijn al omscheppend 6 min. op hoog vuur.

5
5
  • 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi

Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee.

6
6

Voeg de laatste minuut de rijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan en bak spiegeleieren.

8
8
  • 30 ml sesamolie
  • 60 g stukjes cashewnoot

Verdeel de rijstroerbak over borden. Besprenkel met de sesamolie en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de cashewnootstukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.