Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in stukken van 4 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in gelijke stukken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de pompoen, paprika en ui 5 min. zachtjes. Voeg de knoflook, komijn, gerookte-paprika poeder en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee.
Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de linzen en ¾ van de room toe en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in de kommen, besprenkel met de rest van de room en serveer met het stokbrood.
Romige paprika-pompoensoep
Voor dit kommetje romige paprika-pompoensoep schuiven we maar wat graag aan. Lekker veel groente, kruiden... Ff blenden en met een swirl room on top heb je 'm zo op tafel staan.
- serveertipLekker met platte peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Romige paprika-pompoensoep
Voor dit kommetje romige paprika-pompoensoep schuiven we maar wat graag aan. Lekker veel groente, kruiden... Ff blenden en met een swirl room on top heb je 'm zo op tafel staan.

hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in stukken van 4 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd in gelijke stukken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de pompoen, paprika en ui 5 min. zachtjes. Voeg de knoflook, komijn, gerookte-paprika poeder en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee.
Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat 30 min. op laag vuur koken. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de linzen en ¾ van de room toe en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in de kommen, besprenkel met de rest van de room en serveer met het stokbrood.
serveertip:Lekker met platte peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ kg flespompoen
2 puntpaprika's
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
½ tl gerookte paprikapoeder
2 el tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
1¼ l water
400 g linzen in blik
200 ml kookroom
1 rustiek stokbrood meergranen
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer