Paprika-pompoensoep

Deze maaltijdsoep is een winterwonder. De geroosterde paprika’s maken de soep lekker zoet.

590 kcal

15 min. bereiden, 8 min. oventijd, 10 min. wachten

3.6/5

(1190)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2006 week 40-41 - 2006 week 40-41

september 2024 - september 2024

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui en de pompoenstukjes 5 min. zachtjes. Voeg de knoflook en cajunkruiden toe en bak 3 min. mee.

  2. Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.

  3. Bak ondertussen het brood in 6-8 min. gaar in het midden van de oven. Giet ondertussen de paprika af en snijd in dunne reepjes.

  4. Voeg de room en de helft van de paprika toe aan de soep. Pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Schep de soep in de kommen. Verdeel de rest van de paprikareepjes erover en verkruimel de feta erboven. Serveer het brood bij de soep.

Wat vond je van dit recept?

Paprika-pompoensoep

Deze maaltijdsoep is een winterwonder. De geroosterde paprika’s maken de soep lekker zoet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig