Pittige full moon pompoensoep
Pittige full moon pompoensoep

Pittige full moon pompoensoep

Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt.

40 min. bereiden
redelijk pittig
34waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

uien

1 el

traditionele olijfolie

800 g

koelverse pompoenstukjes

1 el

La Morena diced chipotle pepper

800 ml

water

2

kippenbouillontabletten

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

300 g

mais in blik

400 g

zwarte bonen

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken

2

Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.

tip

serveertipBehalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.