Pittige full moon pompoensoep

Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt.

165 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken

  2. Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.

  • serveertipBehalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.

Pittige full moon pompoensoep

Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig