Pittige full moon pompoensoep
Serveer de soep eens in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk als je eters krijgt.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 el traditionele olijfolie
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 1 el La Morena diced chipotle pepper (potje 230 g)
- 800 ml water
- 2 kippenbouillontabletten
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot (variatie mogelijk)
- 300 g mais in blik
- 400 g zwarte bonen
- 125 g crème fraîche
Keukenspullen
- Staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken
- Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.
serveertip:
Behalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 760 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige full moon pompoensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige full moon pompoensoep
- 2 uien
- 1 el traditionele olijfolie
Snipper de uien. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 1 el La Morena diced chipotle pepper
Voeg de pompoen en chipotle peppers toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- 800 ml water
- 2 kippenbouillontabletten
Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Voeg de paprika met het vocht uit het potje toe en laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer glad.
- 300 g mais in blik
- 400 g zwarte bonen
Doe ondertussen de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 2 min.
- 125 g crème fraîche
Verdeel de soep over de kommen. Doe in elke kom 1 el crème fraîche en roer er met een theelepel 1 keer doorheen zodat er een mooie swirl ontstaat.
serveertip:
Behalve in kommen kun je de soep ook in uitgeholde pompoenen serveren. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de draderige binnenkant en zaden met een lepel en snijd er met een scherp mesje voldoende vruchtvlees uit. Dit kun je eventueel in de soep verwerken.