Pompoensoep met zoet-pittige tempeh

Soep is herfst in een bowl! Met pompoen uit het seizoen zit je altijd goed. Deze pompoensoep wordt extra verrassend met knapperige tempeh on top en naanbrood om lekker in te dippen. Comfort food op z’n best.

665 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, ⅔ van de chipotle 3 min. Voeg de bevroren pompoenstukjes toe en bak 5 min. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en kook in 20 min. gaar.

  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Snijd het bosuitje in dunne ringen en de koriander grof. Pers de limoen uit.

  3. Bak de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ⅘ van de kokosmelk toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

  4. Verdeel over kommen en verdeel de tempeh, bosui, koriander en gebakken uitjes erover. Besprenkel met de rest van de kokosmelk en de rest van de chipotle. Snijd de naan in stukken en serveer bij de soep.

Gerelateerde recepten

Pompoensoep met zoet-pittige tempeh

Soep is herfst in een bowl! Met pompoen uit het seizoen zit je altijd goed. Deze pompoensoep wordt extra verrassend met knapperige tempeh on top en naanbrood om lekker in te dippen. Comfort food op z’n best.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig