Curry-noedelsoep met broccoli en tofu

Noedelsoep met mihoen is al lekker, maar je brengt 'm nog extra op smaak met rode curry pasta, kokosmelk. Een feestelijk kommetje op tafel.

715 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in dunne plakjes. Snijd de uien in halve ringen en de tofu in blokjes van 1 cm. Verdeel de tofu, ui en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven, schep halverwege om.

  2. Snijd ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de gember en currypasta 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

  3. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over de kommen. Snijd de koriander fijn, boen de limoen schoon en snijd in parten.

  4. Schenk de kokende bouillon over de noedels. Verdeel de tofu, broccoli, ui en koriander over de soep en serveer met de limoen.

Curry-noedelsoep met broccoli en tofu

Noedelsoep met mihoen is al lekker, maar je brengt 'm nog extra op smaak met rode curry pasta, kokosmelk. Een feestelijk kommetje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig