bewaar
Noedels met tofu en tahin
Noedels met tofu en tahin
bewaar

Noedels met tofu en tahin

Geen zin in gedoe? Deze noedels zijn altijd goed: makkelijk te bereiden, gezond en lekker snel klaar.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
pittig
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

1 tl

knoflookpoeder

1 kg

broccoli

2

rode uien

1

rode peper

1 el

zonnebloemolie

200 g

volkorennoedels

2

sinaasappels

40 g

gember

4 el

tahin wit

2 el

sesamzaadjes

80 ml

water

3

bosuitjes

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Geen zin in gedoe? Deze noedels zijn altijd goed: makkelijk te bereiden, gezond en lekker snel klaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met een schone theedoek of keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom. Meng met de knoflookpoeder. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 20 min. net onder het midden van de oven bruin en licht knapperig.

2

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de rode uien in dunne parten. Verdeel de broccoli en uien over een tweede met bakpapier beklede bakplaat.

3

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke halve ringetjes. Besprenkel de broccoli en ui met de helft van de olie en bestrooi met de helft van de rode peper. Bak in 20 min. net boven het midden van de oven gaar.

4

Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de volkorennoedels toe en laat ze 4 min. wellen. Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5

Halveer de sinaasappels en pers het sap uit de vruchten. Schil en rasp de gember. Meng de tahin met de rest van de rode peper, 4 el sinaasappelsap (per 4 personen), de gember, de sesamzaadjes en het water tot een gladde dressing.

6

Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de koriander fijn. Meng de noedels met de dressing, de helft van de bosui, de helft van de koriander en de geroosterde broccoli en ui. Verdeel de noedels over de kommen. Bestrooi met de tofu, de rest van het sesamzaad, de bosui en koriander.

combinatietipGeen fan van koriander? Vervang de koriander door 1 bakje bieslook (15 g) en laat de bosui weg.
bereidingstipGeen 2 bakplaten? Gebruik een met bakpapier bekleed ovenrooster.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Noedels met tofu en tahin

Geen zin in gedoe? Deze noedels zijn altijd goed: makkelijk te bereiden, gezond en lekker snel klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig