Vol­ko­ren noe­dels met ge­roos­ter­de broc­co­li en ge­hakt

Volkorennoedels met geroosterde broccoli en gehakt is alles wat je nodig hebt als je gezond wil eten!

(6) waardeer
hoofdgerecht Volkorennoedels met geroosterde broccoli en gehakt is alles wat je nodig hebt als je gezond wil eten! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, gember, de helft van de rode peper en ⅔ van het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 2 min.
  5. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.
  6. Meng de noedels met de broccoli, het gehakt en de salade-ui. Bestrooi met de rest van de rode peper en de rest van het sesamzaad. Besprenkel met de rest van de sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt het rundergehakt vervangen door 200 g vegetarische rulstukjes.

combinatietip:

Lekker met munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Volkoren noedels met geroosterde broccoli en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren noe­dels met ge­roos­ter­de broc­co­li en ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm.

3
3
  • 1 el sesamolie

Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie en breng op smaak met peper.

4
4

Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse gember

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

7
7
  • 300 g mager rundergehakt
  • 2 el sesamzaad

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, gember, de helft van de rode peper en het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 400 g koelvers gesneden spitskool

Voeg de spitskool toe en roerbak nog 2 min.

9
9
  • 200 g volkorennoedels
  • 3 salade-ui

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.

10
10
  • 1 el sesamzaad

Meng de noedels met de broccoli, het gehakt en de salade-ui. Bestrooi met de rest van de rode peper en de rest van het sesamzaad.

11
11
  • 3 el sesamolie

Besprenkel met de rest van de sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Je kunt het rundergehakt vervangen door 200 g vegetarische rulstukjes.

combinatietip:

Lekker met munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.