Pittige groenteroerbak met noedels
En de volgende dag maken we er gewoon een noedelsoepje to go van!
430 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram winterpeen
winterpeen
400 gram pastinaken
pastinaken
5 cm verse gember
verse gember
2 tenen knoflook
knoflook
1 rode peper
rode peper
1 eetlepel soto kruiden
soto kruiden
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
4 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
200 gram volkorennoedels
volkorennoedels
150 gram verse spinazie
verse spinazie
200 ml kokend water
kokend water
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Lekker bezig 2020 - Lekker bezig 2020
Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de pastinaak in de lengte en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen. Doe de gember, knoflook, sjalot en rode peper met de soto kruiden en olie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een currypasta.
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een wok zonder olie of boter en fruit de currypasta 2 min. op hoog vuur. Voeg de peen en pastinaak toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg het kokende water toe en roer door.
Verdeel de noedels over de borden, verdeel de groentecurry erover. Leg de halve eieren erop.
- bewaartipEet je met twee? Verdeel de helft van de noedels en helft van de curry voor de lunch de volgende dag over 2 hittebestendige potten of bakjes. Sluit af en zet koel weg. Verkruimel op de dag zelf 1/2 groentebouillontablet minder zout over de potten en vul met kokend water. Laat 5 min. met de deksel erop staan. Serveer in de potten of in diepe borden.
Pittige groenteroerbak met noedels
En de volgende dag maken we er gewoon een noedelsoepje to go van!

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peen en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de pastinaak in de lengte en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de rode peper in ringen. Doe de gember, knoflook, sjalot en rode peper met de soto kruiden en olie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een currypasta.
Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een wok zonder olie of boter en fruit de currypasta 2 min. op hoog vuur. Voeg de peen en pastinaak toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg het kokende water toe en roer door.
Verdeel de noedels over de borden, verdeel de groentecurry erover. Leg de halve eieren erop.
bewaartip:Eet je met twee? Verdeel de helft van de noedels en helft van de curry voor de lunch de volgende dag over 2 hittebestendige potten of bakjes. Sluit af en zet koel weg. Verkruimel op de dag zelf 1/2 groentebouillontablet minder zout over de potten en vul met kokend water. Laat 5 min. met de deksel erop staan. Serveer in de potten of in diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g winterpeen
400 g pastinaken
5 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 el soto kruiden
2 el arachideolie
4 middelgrote scharreleieren
200 g volkorennoedels
150 g verse spinazie
200 ml kokend water
Dit heb je nodig
staafmixer




