Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn en roer met de sojasaus, sesamolie, hoisinsaus, sriracha en het water door elkaar.
Breek de noedels in stukken en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Breek de tofu in stukken van 2 cm en leg tussen de noedels. Verdeel de saus erover en bak 20-25 min. in de oven.
Snijd ondertussen het witte deel van de paksoi in de breedte in reepjes (halve maantjes) en het uiteinde in de lengte in repen. Haal na 10 min. de bakplaat uit de oven, schep de noedels en tofu om (zodat de nog droge woknoedels onder vocht staan) en verdeel de paksoi erover. Bak nog 10-15 min.
Snijd ondertussen de bosuitjes en peper in ringen en verdeel vlak voor het serveren over de bakplaat.
Traybake met noedels, paksoi en tofu
Noedels uit de oven? Ja hoor! Deze traybake met noedels, paksoi en tofu tover je zó de oven in en uit.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake met noedels, paksoi en tofu
Noedels uit de oven? Ja hoor! Deze traybake met noedels, paksoi en tofu tover je zó de oven in en uit.

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn en roer met de sojasaus, sesamolie, hoisinsaus, sriracha en het water door elkaar.
Breek de noedels in stukken en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Breek de tofu in stukken van 2 cm en leg tussen de noedels. Verdeel de saus erover en bak 20-25 min. in de oven.
Snijd ondertussen het witte deel van de paksoi in de breedte in reepjes (halve maantjes) en het uiteinde in de lengte in repen. Haal na 10 min. de bakplaat uit de oven, schep de noedels en tofu om (zodat de nog droge woknoedels onder vocht staan) en verdeel de paksoi erover. Bak nog 10-15 min.
Snijd ondertussen de bosuitjes en peper in ringen en verdeel vlak voor het serveren over de bakplaat.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g verse gember
4 tenen knoflook
3 el sojasaus
2 el sesamolie
2 el hoisinsaus
1 el sriracha
700 ml water
248 g woknoedels
550 g tofu
600 g paksoi
2 bosuitjes
1 verse rode peper
Dit heb je nodig
bakpapier