Scary stoofvleespastei
Scary stoofvleespastei

Scary stoofvleespastei

Wow, door zijn uiterlijk durf je 'm misschien niet aan te snijden, maar dat zou zonde zijn van de heerlijke smaken.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
5 uur wachten
redelijk pittig
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

riblappen

2 el

La Morena diced chipotle pepper

2

uien

1 zak

paprikamix

2 el

zonnebloemolie

100 ml

barbecuesaus

400 g

tomatenblokjes

1

espressostick

200 ml

water

425 g

black eyed bonen

300 g

mais in blik

270 g

rol vers bladerdeeg

1

middelgroot ei

1 flesje

Sriracha Thaise chilisaus

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Wow, door zijn uiterlijk durf je 'm misschien niet aan te snijden, maar dat zou zonde zijn van de heerlijke smaken.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Meng met de chipotle. Snipper de uien. Halveer de gele en groene paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. Voeg de barbecuesaus, tomaten, espresso en het water toe en laat 5 uur zachtjes stoven. Neem na 3 uur de deksel van de pan zodat de saus inkookt. Voeg wat water toe als het te droog wordt. Meng na 5 uur de bonen erdoor.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het stoofvlees in de ovenschaal. Halveer de rode paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de mais uitlekken, meng met de paprika en verdeel over het stoofvlees. Rol het bladerdeeg uit tot 22 x 32 cm. Leg in de ovenschaal. Splits het ei. Teken met de eidooier met behulp van een kwastje een doodshoofd op het deeg. Bak de pastei in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Verdeel er wat druppels sriracha over.