Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en dradige binnenkant met een lepel en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de ui in parten en verdeel met de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf en leg op de bakplaat. Besprenkel de groente en knoflook met ⅗ van de traditionele olie en breng op smaak met de piment, peper en eventueel zout. Rooster 25 min. in de oven.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Verwarm de rest van de traditionele olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de salie met de chilivlokken al roerend 3 min. Schep uit de pan en hou apart.
Haal de groenten uit de oven. Knijp de knoflook uit de velletjes en doe met de pompoen en de ui in een soeppan. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil boven de pan en pers de helft van de vrucht (per 6 personen) erboven uit. Voeg de ahornsiroop toe.
Schep de soep in diepe borden, verdeel de salie erover en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
Pompoensoep met schillen
Bijna alles van de pompoen gaat in deze fluweelzachte soep: de geroosterde schil én het vruchtvlees, met rode ui, knoflook, piment, salie en een zoete hint van sinaasappel en ahornsiroop. Zó in de oven, even meekoken en pureren maar.
- combinatietipVoor een volwaardig hoofdgerecht eet je het met (gerookte) kipfilet, witte bonen of linzen en wat (volkoren) stokbrood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoensoep met schillen
Bijna alles van de pompoen gaat in deze fluweelzachte soep: de geroosterde schil én het vruchtvlees, met rode ui, knoflook, piment, salie en een zoete hint van sinaasappel en ahornsiroop. Zó in de oven, even meekoken en pureren maar.

voorgerecht
6 personen
240 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en dradige binnenkant met een lepel en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de ui in parten en verdeel met de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf en leg op de bakplaat. Besprenkel de groente en knoflook met ⅗ van de traditionele olie en breng op smaak met de piment, peper en eventueel zout. Rooster 25 min. in de oven.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en snijd fijn. Verwarm de rest van de traditionele olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de salie met de chilivlokken al roerend 3 min. Schep uit de pan en hou apart.
Haal de groenten uit de oven. Knijp de knoflook uit de velletjes en doe met de pompoen en de ui in een soeppan. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil boven de pan en pers de helft van de vrucht (per 6 personen) erboven uit. Voeg de ahornsiroop toe.
Schep de soep in diepe borden, verdeel de salie erover en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
combinatietip:Voor een volwaardig hoofdgerecht eet je het met (gerookte) kipfilet, witte bonen of linzen en wat (volkoren) stokbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 flespompoen
2 rode uien
1 bol knoflook
5 el traditionele olijfolie
½ tl gemalen piment
3 takjes verse salie
¼ tl chilivlokken
1 groentebouillonblokje
1 l water
1 sinaasappel
1 el ahornsiroop
4 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)
Staafmixer