Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten en dradige binnenkant met een lepel. Snijd in stukken van 2 cm. Snijd de ui en knoflook grof en de gember fijn.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de pompoen met de ui, knoflook en gember 5 min. Voeg de currypasta, het water, bouillonblokje, de vissaus en suiker toe. Kneus de stengels citroengras met de achterkant van een mes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur koken.
Hak ondertussen de pinda’s fijn en snijd de koriander grof. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Haal het citroengras uit de pan, voeg de kokosmelk toe, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander, pinda’s en het limoenrasp.
'Thaise' pompoensoep
Een romige pompoensoep boordevol Thaise smaakmakers zoals rode currypasta, vissaus, gember en citroengras zorgen voor een kruidige kick die perfect combineert met kokosmelk en de frisse limoen. Lekker als voorgerecht of voor de lunch.
- combinatietipLekker met partjes limoen erbij.
- combinatietipVoor een volwaardig hoofdgerecht: lekker met rijst en voor de proteïne: garnalen, gekookt eitje of tofu.
- vegantipVoor een veganistische versie van deze soep vervang je de vissaus door sojasaus.
- achtergrondinfoDit is geen authentieke Thaise soep. De soep heet Thaise pompoensoep vanwege de Thaise smaakmakers. De currypasta, gember, pinda’s, limoen, vissaus, citroengras en kokosmelk zijn ingrediënten die veel in de Thaise keuken worden gebruikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Thaise' pompoensoep
Een romige pompoensoep boordevol Thaise smaakmakers zoals rode currypasta, vissaus, gember en citroengras zorgen voor een kruidige kick die perfect combineert met kokosmelk en de frisse limoen. Lekker als voorgerecht of voor de lunch.

voorgerecht
6 personen
245 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten en dradige binnenkant met een lepel. Snijd in stukken van 2 cm. Snijd de ui en knoflook grof en de gember fijn.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de pompoen met de ui, knoflook en gember 5 min. Voeg de currypasta, het water, bouillonblokje, de vissaus en suiker toe. Kneus de stengels citroengras met de achterkant van een mes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur koken.
Hak ondertussen de pinda’s fijn en snijd de koriander grof. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Haal het citroengras uit de pan, voeg de kokosmelk toe, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander, pinda’s en het limoenrasp.
combinatietip:Lekker met partjes limoen erbij.
combinatietip:Voor een volwaardig hoofdgerecht: lekker met rijst en voor de proteïne: garnalen, gekookt eitje of tofu.
vegantip:Voor een veganistische versie van deze soep vervang je de vissaus door sojasaus.
achtergrondinfo:Dit is geen authentieke Thaise soep. De soep heet Thaise pompoensoep vanwege de Thaise smaakmakers. De currypasta, gember, pinda’s, limoen, vissaus, citroengras en kokosmelk zijn ingrediënten die veel in de Thaise keuken worden gebruikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 flespompoen
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
20 g verse gember
2 el zonnebloemolie
3 el Thaise rode currypasta
800 ml water
1 groentebouillonblokje
1 el vissaus
2 tl rietsuiker
2 stengels citroengras
60 g gezouten pinda's
15 g verse koriander
1 biologische limoen
300 kokosmelk
Dit heb je nodig
staafmixer