Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoen en zoete aardappel vormen de zachte basis van deze romige, lichtzoete soep, met een kruidige boost van gember, kurkuma en komijn. Afgetopt met geroosterde hazelnoten voor een lekkere een crunch. Perfect als voorgerecht of de lunch. 

325 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en gember 5 min. 

  2. Voeg de pompoen, zoete aardappel, komijn en koriander toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken.

  3. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Smelt de boter al roerend in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de hazelnoten, kurkuma en chilivlokken toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de hazelnotenboter.

  • combinatietipServeer er voor een volwaardig hoofdgerecht geitenkaas en (volkoren) stokbrood bij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoen en zoete aardappel vormen de zachte basis van deze romige, lichtzoete soep, met een kruidige boost van gember, kurkuma en komijn. Afgetopt met geroosterde hazelnoten voor een lekkere een crunch. Perfect als voorgerecht of de lunch. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig