Wittebonenpuree met venkel en tijm
265 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
0.5 kleine venkel
venkel
2 potten witte bonen
witte bonen
1 bekertje slagroom
slagroom
2 tenen knoflook
knoflook
1 eetlepel verse tijmblaadjes
verse tijmblaadjes
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2009 nr. 13 - Koester de kerst
Snijd de venkel in blokjes van 3 mm. Spoel de bonen af in een zeef onder koud water. Breng de venkel met 100 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan. Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.
Wittebonenpuree met venkel en tijm

bijgerecht
4 personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de venkel in blokjes van 3 mm. Spoel de bonen af in een zeef onder koud water. Breng de venkel met 100 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan. Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ kleine venkel
2 potten witte bonen
1 bekertje slagroom
2 tenen knoflook
1 el verse tijmblaadjes
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine




