Wittebonenpuree met venkel en tijm

265 kcal

20 min. bereiden

3.6/5

(59)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 kleine venkel

    venkel

  • 2 potten witte bonen

    witte bonen

  • 1 bekertje slagroom

    slagroom

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes

    verse tijmblaadjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine


Aan de slag

  1. Snijd de venkel in blokjes van 3 mm. Spoel de bonen af in een zeef onder koud water. Breng de venkel met 100 ml slagroom aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min. garen met de deksel half op de pan. Pureer de bonen met de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg de rest van de slagroom toe tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de venkel en de tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1-2 min. op laag vuur.

Wat vond je van dit recept?

Wittebonenpuree met venkel en tijm

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig