Steak de boeuf met een frisse lentepuree en groenten
De steak de boeuf die vanavond op het menu staat, krijgt nog meer smaak door de Italiaanse kruiden.
620 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
1
4
3 tl
2 el
1
25 g
200 g
50 ml
400 g
200 g
1 bakje
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 14 2017 - Allerhande Box week 14 2017
Allerhande Box week 12 2019 - Allerhande Box week 12 2019
Allerhande Box Week 40 2018 - Allerhande Box Week 40 2018
Allerhande Box Week 25 2018 - Allerhande Box Week 25 2018
Allerhande Box Week 12 2020 - Allerhande Box Week 12 2020
Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
Was de appel, snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Bestrooi de steaks de boeuf met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de boter in de hapjespan en voeg de ui, snijbonen en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en meng de hüttenkäse, het appelrasp en eventueel wat kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij. Garneer met de tuinkers.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Steak de boeuf met een frisse lentepuree en groenten
De steak de boeuf die vanavond op het menu staat, krijgt nog meer smaak door de Italiaanse kruiden.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
Was de appel, snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees. Bestrooi de steaks de boeuf met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de boter in de hapjespan en voeg de ui, snijbonen en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en meng de hüttenkäse, het appelrasp en eventueel wat kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij. Garneer met de tuinkers.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappelen
1 jazz-appel
4 rundersteaks de boeuf
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 el traditionele olijfolie
1 ui
25 g ongezouten roomboter
200 g verse snijbonen
50 ml water
400 g verse spinazie
200 g koelverse hüttenkäse kaas
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
pureestamper




