bewaar
Steak de boeuf met Franse roerbakgroente
Steak de boeuf met Franse roerbakgroente
bewaar

Steak de boeuf met Franse roerbakgroente

Gekruid, gegrild en geroerbakt = genieten!

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

4 el

arachideolie

800 g

Franse roerbakgroente

1

kippenbouillontablet

250 g

crème fraîche light

50 ml

water

3 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

4

rundersteaks de boeuf

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • grillpan

Gekruid, gegrild en geroerbakt = genieten!

Aan de slag

1

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg 2 el crème fraîche en het water toe. Laat op laag vuur 5 min. stoven.

3

Meng ondertussen de rest van de olie met de Provençaalse kruiden en eventueel zout en bestrijk hiermee de steaks de boeuf. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks in 8-10 min gaar. Keer halverwege.

4

Maak ondertussen de knoflook schoon en pers de teen boven de rest van de crème fraîche. Meng erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groente erbij. Snijd het vlees in reepjes en verdeel erover. Serveer de crème fraîche met knoflook apart erbij.

bereidingstipSteak de boeuf kun je ook op de barbecue grillen. Houd dezelfde bereidingstijd aan als in het recept.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.