bewaar
Knolselderijstamppot met steak de boeuf
Knolselderijstamppot met steak de boeuf
bewaar

Knolselderijstamppot met steak de boeuf

De zoete aardappel combineert lekker met de knolselderij, gebakken steak de boeuf en geroosterde pijnboompitten.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

400 g

zoete-aardappelblokjes

65 g

pijnboompitten

460 g

rundersteak de boeuf

3 g

Provençaalse kruiden

4 el

milde olijfolie

2

Biologische rode uien

7½ g

verse rozemarijn

50 ml

water

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De zoete aardappel combineert lekker met de knolselderij, gebakken steak de boeuf en geroosterde pijnboompitten.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook de knolselderij en zoete aardappel in 10 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2

Bestrooi de steaks de boeuf met de Provençaalse kruiden en peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Neem de steaks uit de pan en voeg de rest van de olie, uien en rozemarijn toe aan de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en bak nog 1 min.

4

Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de knolselderij en zoete aardappel samen tot een grove stamp. Voeg eventueel kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper. Snijd de steaks in reepjes en verdeel samen met de stamp over de borden. Verdeel er de ui en geroosterde pijnboompitten over.

algemeenDe rest van de pijnboompitten kun je gebruiken als topping over een salade.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.