Ontbijtmuffins to-go

Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.

260 kcal

15 min. bereiden, 25 min. oventijd

4.6/5

(39)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 400 gram koelverse pompoenstukjes

    koelverse pompoenstukjes

  • 100 gram kokosolie

    kokosolie

  • 200 gram volkoren tarwemeel

    volkoren tarwemeel

  • 2 theelepel bakpoeder

    bakpoeder

  • 0.25 theelepel zout

    zout

  • 1 eetlepel speculaaskruiden

    speculaaskruiden

  • 240 ml ahornsiroop

    ahornsiroop

  • 1 eetlepel chiazaad

    chiazaad

  • 115 gram ongebrande pecannoten

    ongebrande pecannoten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • papieren muffinvormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes


September 2018 - September 2018

Aan de slag

  1. Kook de pompoenstukjes in ca. 10 min. gaar in een laagje water met eventueel zout. Giet af en pureer met de staafmixer.

  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het tarwemeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden in een kom. Meng de pompoenpuree, kokosolie, ahornsiroop en chiazaad in een andere kom. Roer met een spatel door het bloemmengsel.

  3. Hak de noten grof en meng erdoor. Zet de muffinpapiertjes in de vorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.

  • bewaartipJe kunt de muffins drie dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.
  • Ontbijtmuffins to go

    Instructievideo - 00:30 min.

Wat vond je van dit recept?

Ontbijtmuffins to-go

Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig