Garam masala zelf maken
Garam masala zelf maken
bewaar
bewaar

Garam masala zelf maken

Garam masala is een bekend Indiase specerijenmengsel. Deze mix verschilt per gerecht, regio en zelfs familie. In dit recept maak je o.a. het met kardemom, koriander en kaneel. Lekker in een curry, als marinade of om je sausje een oppepper te geven.

5 min. bereiden
1waardering

Aan de slag

1

Kneus de kardemompeulen met het lemmet van een mes en haal de zaadjes eruit. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de kardemomzaadjes, het korianderzaad, komijnzaad en de peperkorrels 4-5 min tot ze iets verkleuren en beginnen te geuren. Haal uit de pan en laat afkoelen.

2

Breek de kaneel in stukken en doe in de pan. Voeg de laurier en kruidnagels toe en rooster 2-3 min. Doe alles in de kleine keukenmachine of koffiemolen en maal tot een fijn poeder.

3

Rasp (per kruidenmix voor 6 porties) 1 tl nootmuskaat. Meng de paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper en nootmuskaat erdoor.

algemeenLekker in Indiase gerechten. 
algemeenDit recept is goed voor 38 g (6 el) specerijenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
bewaartipLiefst direct gebruiken anders goed afgesloten op kamertemperatuur bewaren. Specerijen verliezen na het roosteren en malen na enige tijd hun smaak. Je kunt er ook voor kiezen om de specerijen zonder roosteren en malen te mixen en pas voor gebruik te roosteren.
achtergrondinfoMasala is de algemene benaming voor Indiase specerijenmengsels. Garam masala is een van de bekendste. Deze mix aan kruiden en specerijen verschilt per gerecht, regio en zelfs familie. Specerijen en kruiden die veel gebruikt worden zijn: korianderzaad, komijnzaad, kardemom, kaneel, laurier, kruidnagel en nootmuskaat. Gebruik het liefst hele ongeroosterde specerijen die je zelf roostert en maalt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garam masala zelf maken

Garam masala is een bekend Indiase specerijenmengsel. Deze mix verschilt per gerecht, regio en zelfs familie. In dit recept maak je o.a. het met kardemom, koriander en kaneel. Lekker in een curry, als marinade of om je sausje een oppepper te geven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig