Bobotiekruiden maken

Bobotiekruiden maken? Makkelijk! In 10 minuten ben je klaar.

50 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

licht pittig

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het korianderzaad, komijnzaad, fenegriekzaad, venkelzaad, karwijzaad en mosterdzaad ca. 5 min. tot de specerijen gaan geuren. Haal uit de pan.

  2. Maal de geroosterde specerijen met de peperkorrels, pimentbessen en kruidnagels fijn in een vijzel of kruidenmolentje.

  3. Meng de gemalen specerijen met de kaneel, kurkuma, nootmuskaat, paprikapoeder, gemberpoeder, korianderblad en cayennepeper.

  • achtergrondinfoBobotie wordt gezien als het nationale gerecht van Zuid-Afrika. De basis van het gerecht is dit kruidenmengsel dat waarschijnlijk deels z’n oorsprong heeft in Maleisië. Toen de VOC in 1652 Kaap de Goede Hoop stichtte vestigden steeds meer Hollanders zich in Zuid-Afrika. Het werd een belangrijke handelspost tussen Nederland en Indonesië. De Nederlanders die er woonden namen onderweg vanuit Maleisië mensen mee om gedwongen op de plantages te werken. De Maleisiërs brachten hun specerijenmengsels mee.
  • algemeenMet deze kruidenmix kun je dit bobotie recept maken.
  • resttipGoed luchtdicht verpakt blijft de kruidenmix 3 weken lekker. De kruiden blijven wel goed maar verliezen na 3 weken hun smaak.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bobotiekruiden maken

Bobotiekruiden maken? Makkelijk! In 10 minuten ben je klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig