Ossenhaas uit de wok

406 kcal

25 min. bereiden

3.5/5

(212)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram ossenhaas

    ossenhaas

  • 1 kleine ui

    ui

  • 50 gram peultjes

    peultjes

  • 0.5 bakje shii-takes

    shii-takes

  • 0.5 rode paprika

    rode paprika

  • 1 struikje Shanghai paksoi

    Shanghai paksoi

  • 2 teentjes knoflook

    knoflook

  • 4 eetlepels olie

    olie

  • 3 eetlepels oestersaus

    oestersaus

  • 0 (versgemalen) zwarte peper

    (versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • wok


2002 nr. 11 - Internationaal wokken

Aan de slag

  1. Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden. Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden. Peultjes schoonmaken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. Paprika in lange, smalle repen snijden. Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden. Knoflook pellen.

  2. Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien. Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien. Vlees op bord scheppen. In wok rest van olie verhitten. Groenten ca. 3 minuten roerbakken. Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen. Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper. Serveren met witte rijst of nasi.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Ossenhaas uit de wok

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig