Gestoomde forel met ham en bamboe

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blikje bamboescheuten ((227 g), uitgelekt)
- 3 plakken Coburger rauwe ham
- 1 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 50 g shii-takes ((paddestoelen), in plakjes)
- 2 forellen
- 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
- 3 bosuitjes (in ringetjes)
- versgemalen zwarte peper
Keukenspullen
- stoompan
- wok
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en shii-takes op hoog vuur in 3 min. beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met helft van ham, bamboe en shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van ham en bamboe dakpansgewijs op forellen leggen. Rest van shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere) wok rest van olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen. Lekker met rijst.
Tip:
Gebruik voor het stomen een stoompan, wok met stoomrekje en deksel of pan met vergiet en deksel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g