Blini-krans met rode bietjes en linzensalade

Winterse ‘tzatziki’ met biet in plaats van komkommer. Verrassend met het frisse van citroen. Deze blini-krans met rode bietjes en linzensalade heeft een echt wauw-effect!

45 kcal

15 min. bereiden

3.8/5

(25)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 100 gram gekookte rode bieten

    gekookte rode bieten

  • 7 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 0.5 teen knoflook

    knoflook

  • 7 gram verse dille

    verse dille

  • 80 gram halfvolle yoghurt

    halfvolle yoghurt

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 200 gram linzen

    linzen

  • 1 bosuitje

    bosuitje

  • 1 eetlepel olijfolie

    olijfolie

  • 16 blini's

    blini's

  • 20 gram rucola

    rucola

Aan de slag

  1. Rasp de bieten grof. Snijd de peterselie, knoflook en dille fijn. Meng de yoghurt met de biet, knoflook, de helft van de peterselie en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers uit. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd het bosuitje in heel dunne ringetjes. Meng (per 16 blini's) 2 el citroensap met de olie tot een dressing. Meng de dressing door de linzen en bosui.

  3. Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Leg de rucola in kransvorm op een schaal. Verdeel de blini’s erover. Beleg elke blini met een ½ el bietentzatziki en 1 el linzensalade. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie en dille en het citroenrasp.

  • bewaartipDe linzen en de bieten kun je 2 dagen van tevoren klaarmaken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Blini-krans met rode bietjes en linzensalade

Winterse ‘tzatziki’ met biet in plaats van komkommer. Verrassend met het frisse van citroen. Deze blini-krans met rode bietjes en linzensalade heeft een echt wauw-effect!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig