bewaar
Blini's met zalm, bieten & citroencrème
Blini's met zalm, bieten & citroencrème
bewaar

Blini's met zalm, bieten & citroencrème

Je kent blini's misschien al met zalm, maar met biet zijn ze nóg lekkerder.

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

100 g

crème fraîche

2

gekookte bieten

16

blini's

213 g

Wild gevangen roze zalm

3¾ g

verse dille

Je kent blini's misschien al met zalm, maar met biet zijn ze nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen. Meng het citroenrasp met de crème fraîche. Snijd de bieten in dunne plakjes, zodat je per hapje 1 plakje biet hebt. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat ondertussen de zalm uitlekken. Snijd de dille fijn. Meng de zalm met de dille en breng op smaak met versgemalen peper. Breng eventueel op smaak met wat citroensap. Beleg elke blini met 1 tl crème fraîche, 1 plakje biet en wat zalm.

variatietipOok leuk als voor- of tussen- gerecht. Stapel 2 belegde blini’s op elkaar en serveer op een laagje rucola.